Jo Lemaire heeft naam gemaakt als zangeres van de groep “Jo Lemaire + Flouze”. Haar nieuwe sound en prachtige stem zoals te horen op hun debut album “Jo Lemaire + Flouze” (1979) trokken direct de aandacht in de Europese New Wave kringen. De groep bereikte haar hoogtepunt met de release van het album Pigmy World in 1981. Dit album bevat ook een moody synthpop adaptatie van Serge Gainsbourg’s “Je suis venue te dire que je m’en vais“, die de zanger zijn bekendheid bracht doorheen Europe and Canada. In 1982 is de groep uiteen gegaan en trok Lemaire er alleen op uit als solo artist.
Via haar concerten in het buitenland, meertaligheid en covers van andere bekende artiesten heeft Lemaire een stevige fanbase opgebouwd voorbij de Belgische grenzen; in Duitsland, Nederland en in franstalige landen als Canada, Zwitserland en natuurlijk Frankrijk zelf. Ze heeft deelgenomen aan de “Transmusicales” in Rennes, de Printemps de Bourges, Rock en France, en vele andere tours en muziek festivals.
Jo heeft Payoke gesteund als een goede doelen Ambassador sinds de jonge jaren van de organisatie en deelt diens inzet om de levens van slachtoffers van mensenhandel te verbeteren.
Voor het 25ste jubileum van Payoke, in May 2012, vierde Jo de verdiensten van Payoke met het volgende lied:
Geen druppel, geen vlokje
In de hemel geen wolkje
Ontwaakt alle marmotten
Het is feest bij Payoke
Vijfentwintig jaar
Zo lang staan ze klaar
Paraat, onvermoeibaar
Werkzaam, strijdbaar
Schreeuw het van het dak
Payoke viert verjaardag
Hang het aan de grote klok
Kom uit je kotje
T’ is feest bij Payoke
Een schuilplaats, een dak
Een luisterend oor, aandacht
Een helpende hand
Gezond verstand
Door dik en dun
Het is niet altijd fun
Zoveel vluchtelingen een nieuwe slavernij
Geen lichte oplossingen
Een licht in de tunnel
Niemand die je betuttelt
Rechtvaardige strijd
Tederheid
Voor mensen in nood
Vooroordelen overboord
Een uitweg, een geste
Warm nest
@JoLemaire
Toen de Lotte Van der Taelen uit Boom, Antwerp op zestienjarige leeftijd door kreeg hoe verwoestend de onrealistische en onbereikbare schoonheids idealen in de media waren voor haar eigen lichaamsbeeld, en dat van vele jongens en meisjes rondom haar, besloot ze hier iets aan te doen.
Haar project: Curvy Confidence is erop gericht om gesprekken op gang te brengen over hoe jonge mensen hun lichaam percipiëren en zo body positivity te bevorderen. Lotte verkoopt hand-gestikte t-shirts en doneert een deel van de opbrengt aan Payoke.
Mensenhandelaren en dan vooral tienerpooiers maken gebruik van de kwetsbaarheden van hun slachtoffers. Een laag zelfbeeld en een negatief lichaamsbeeld zijn elementen die ze snel oppikken en inzetten om iemand langzaamaan in een negatieve spiraal te leiden, waarbij het zelfvertrouwen zoek raakt en eindigend in de volledige afhankelijkheid van het slachtoffer.
Een positief zelfbeeld en sterk gevoel van eigenwaarde kunnen jongeren helpen om gelukkig te zijn met en in hun lichaam en werken mogelijks zelfs beschermend doordat ze bijdragen aan hun weerbaarheid.
“Ik wil meisjes helpen begrijpen dat de weegschaal nooit hun schoonheid en eigenwaarde kan meten,” zegt Lotte. “Ik weet dat veel slachtoffers van mensenhandel een laag niveau van zelfvertrouwen hebben. Ik steun het werk van Payoke omdat ik geloof dat zelfvertrouwen iets is waar veel meisjes mee worstelen. Door hier samen over te praten kunnen we tegelijkertijd meer bewustzijn creëren, onszelf te beschermen en elkaar te ondersteunen.”
Onze ambassadeurs zijn personen die meer willen doen dan enkel een vaste financiële bijdrage leveren. Zij zetten op verschillende manieren, afhankelijk van de persoonlijke sterktes en interesses maar altijd publiek mee de schouders onder de doelen van Payoke: het ondersteunen van slachtoffers van mensenhandel, het uitbannen van mensenhandel en het recht doen gelden.
Ambassadeurs zijn essentieel omdat ze Payoke de kans geven meer te doen, verder te gaan dan de wettelijke doelen van opvang en begeleiding. Ze helpen het probleem van mensenhandel en de slachtoffers op de publieke agenda zetten & houden en dragen zo ook bij aan preventie en signalering van slachtoffers.
Indien u ook interesse hebt en denkt te kunnen bijdragen als ambassadeur, neem dan vrijblijvend contact op om een afspraak te maken om te zien op welke manier u kunt bijdragen.
Telefoon: +32 (0)3 201 16 90
Mail: admin@payoke.be
Donaties waarderen we enorm en zéker een vast bedrag per maand kan een groot verschil maken in wat we cliënten kunnen bieden aan ondersteuning. U kunt hier gemakkelijk doneren: