fbpx

Sensibilisering

Naast het opvangen van slachtoffers hebben wij bij Payoke het ambitieuze doel om mensenhandel de wereld uit te helpen. Dit kan niet als we ons enkel over de slachtoffers ontfermen. Daarom vinden wij het minstens even belangrijk om al deze wanpraktijken aan de kaak te stellen en de wereld hierover te informeren.

Dit doen we door middel van campagnes op eigen houtje of in samenwerking met gelijkgezinde organisaties en overheden. Een voorbeeld hiervan is de recente campagne ‘Examen tienerpooiers in de kleuterklas‘ of de oudere campagne strijd tegen mensenhandel in samenwerking met vier Vlaamse steden.

Ook werken we samen met de VN en de andere gespecialiseerde centra voor slachtoffers van mensenhandel in België in de Blue Heart campagne.

 

Sprekers uitnodigen

Organiseert u een evenement en overweegt u om dit over mensenhandel te laten gaan? We hebben verschillende ervaren sprekers die gerust een presentatie of uitleg kunnen geven over mensenhandel in het algemeen, of specifieke deelthema’s als economische uitbuiting, tienerpooiers, seksuele uitbuiting, etc.

U kunt een spreker uitnodigen via info@payoke.be, we vragen wel een bijdrage voor de organisatie in ruil voor de presentatie.

Vormingen

Payoke biedt trainingen, leermogelijkheden en middelen aan voor eerstelijns dienstverleners, mensen in gezondheidszorg, rechtshandhaving, overheid, justitie, onderwijs en ook voor studenten. Vormingen aan eerstelijnsdiensten en hulpverleners zijn in principe gratis en zien wij als een essentiële opdracht in onze strijd tegen mensenhandel.

Mocht u interesse hebben om een vorming te krijgen, stuur een mail naar admin@payoke.be met hierin het doel van de vorming, hoeveel publiek u verwacht en wat hun achtergrond is. Dan kijken we om samen met u een sessie in te plannen die aansluit op uw behoeften en de kennis van het publiek.

Payoke heeft ook verschillende brochures uitgewerkt die overzichtelijk informatie over mensenhandel bundelen en het fenomeen en/of wat je kunt doen en waar je terecht kunt, op een begrijpelijke manier uitleggen.

Brochure in 22 talen over mensenhandel, die uitlegt op welke steun potentiële slachtoffers aanspraak kunnen maken.

De relatie-test en de checklist om na te gaan of je mogelijks slachtoffer werd van een tienerpooier.

De checklist voor de omgeving om na te gaan of een naaste slachtoffer werd van een tienerpooier.

Brochure over Tienerpooiers (Engels)

Getuigenissen tienerpooier slachtoffers

The Payoke Way (Engels), een handboek op basis van de jarenlange specialistische ervaring van Payoke in het opzetten van een veilige opvang en begeleiding voor slachtoffers van mensenhandel.