fbpx

Publicaties

Campagnes / verhalen dossiers

Naast het opvangen van slachtoffers hebben wij bij Payoke het ambitieuze doel om mensenhandel de wereld uit te helpen. Dit kan niet als we ons enkel over de slachtoffers ontfermen. Daarom vinden wij het minstens even belangrijk om al deze wanpraktijken aan de kaak te stellen en de wereld hierover te informeren.

Dit doen we door middel van campagnes op eigen houtje of in samenwerking met gelijkgezinde organisaties en overheden. Een voorbeeld hiervan is de recente campagne ‘Examen tienerpooiers in de kleuterklas‘ of de oudere campagne strijd tegen mensenhandel in samenwerking met vier Vlaamse steden.

Ook werken we samen met de VN en de andere gespecialiseerde centra voor slachtoffers van mensenhandel in België in de Blue Heart campagne.

Naast de campagnes werkten we samen met slachtoffers die graag hun verhaal zouden delen om anderen te helpen, om hun verhaal op papier te krijgen. Zo hebben we een dossier met verhalen achter het tienerpooierfenomeen: download PDF (Engels) en de getuigenis van Nora: We zouden samen de top bereiken.

 

Checklists / tests

Twijfels over je relatie? Doe de relatie-test en zie of je je terecht zorgen maakt of bekijk de checklist.

Vriend(in)/familie die mogelijk het slachtoffers is geworden van een tienerpooier?

Deze checklist kan helpen om na te gaan of het inderdaad over een tienerpooier gaat. Extra informatie nodig? Download de gids (Engels), of contacteer ons.

 

 

Brochures

Payoke heeft verschillende brochures uitgewerkt die overzichtelijk informatie over mensenhandel bundelen en het fenomeen en/of wat je kunt doen en waar je terecht kunt, op een begrijpelijke manier uitleggen.

Brochure in 22 talen over mensenhandel, die uitlegt op welke steun potentiële slachtoffers aanspraak kunnen maken.

De relatie-test en de checklist om na te gaan of je mogelijks slachtoffer werd van een tienerpooier.

De checklist voor de omgeving om na te gaan of een naaste slachtoffer werd van een tienerpooier.

Brochure over Tienerpooiers (Engels)

Getuigenissen tienerpooier slachtoffers

The Payoke Way (Engels), een handboek op basis van de jarenlange specialistische ervaring van Payoke in het opzetten van een veilige opvang en begeleiding voor slachtoffers van mensenhandel.

 

Jaarverslagen

Het meest recente jaarverslag dat werd gepubliceerd is dat van 2020.

Oudere jaarverslagen zijn hier terug te vinden.

 

Meer algemene informatie over Mensenhandel

Als je op zoek bent naar algemene informatie omtrent deze problematiek, zoals wat zijn de typische signalen van een slachtoffer van een tienerpooier, dan verwijzen wij graag door naar Child Focus via onderstaande contactpunten. Op de website kunt u informatie vinden die bovenstaande folder aanvult.

Tel.: 116 000
Website: stoptienerpooiers.be

[show_news]