fbpx

Onthaal & opvang

Er zijn in België drie centra gespecialiseerd in opvang en begeleiding voor slachtoffers van mensenhandel. Payoke is de oudste van de drie en enige gelegen in Vlaanderen. Onze ervaring leert dat iedereen een uniek verhaal heeft en voor we gaan kijken naar hulp of oplossingen, moeten we elkaar eerst leren kennen.

We kunnen 45 dagen veilige opvang bieden indien er sterke vermoedens zijn van mensenhandel of mensensmokkel met verzwaarde omstandigheden (hier meer over mensenhandel).

Deze 45 dagen zijn bedoeld om op adem te komen en in een zekere mate van rust te kunnen beslissen over wat nu. We zijn er voor slachtoffers om te praten, advies en informatie te geven over de mogelijkheden en mee te denken, maar uiteindelijk kiest het slachtoffer zelf waar ze nood aan hebben en welke weg ze willen gaan.

Indien een slachtoffer ervoor kiest om bij ons in begeleiding te gaan als erkend slachtoffer mensenhandel, blijven wij hen steunen totdat alle juridische procedures afgerond zijn én ze klaar zijn om volledig autonoom hun leven op te pakken. Hoe lang dit duurt is voor iedereen en elke zaak anders, maar gemiddeld is dit 2-3 jaar.

Meer informatie over welke soort ondersteuning en begeleiding wij kunnen bieden vind je hier.

Een simpele brochure in 22 talen om mogelijke slachtoffers te helpen hun situatie te herkennen en erkennen, ze te ondersteunen om hun situatie zelf aan te kaarten en voorbeelden te geven van de ondersteuning waar ze aanspraak op maken – Download

The Payoke Way, is een handboek geschreven vanuit onze jarenlange ervaring over de organisatie van opvang en begeleiding voor slachtoffers van mensenhandel voor iedereen die in hun land slachtoffers professioneel wil helpen – Download in English