fbpx

Wie zijn we

Payoke is een niet-gouvernementele organisatie die strijdt tegen de handel in en uitbuiting van mensen.

Wij zijn een van de drie onthaalcentra voor slachtoffers van mensenhandel in België die door de overheid erkend zijn. Slachtoffers van mensenhandel zijn vrouwen, mannen en kinderen die worden gerekruteerd met als doel hen uit te buiten in de prostitutie, op economisch vlak, gedwongen criminaliteit, bedelarij of orgaanhandel.

Getuigenissen

14 uur per dag

Het jobagentschap beloofde mij een loon.

Uiteindelijk werkte ik voor 14 uur per dag op een bouwwerf.

We sliepen in een garage zonder verwarming. We dachten dat we uiteindelijk wel betaald zouden worden.

Enkel de restjes…

Mijn taken leken wel eindeloos.

Ik moest het huis van de kelder tot in de nok kuisen.

Na 20 uren was ik nog niet klaar. Ik moest door het vuilnis naar de restjes van het eten van mijn baas scharrelen.

Wat doen we

Zorg

Payoke is een van de drie onthaalcentra voor slachtoffers van mensenhandel die door de Belgische overheid erkend is. De dienstverlening die wij aanbieden, doorgaans over een periode van twee tot drie jaar, is erop gericht om slachtoffers te ondersteunen van de eerste detectie tot na het einde van de gerechtelijke procedure.

Ondersteuning

We werken samen met ieder slachtoffer om een individueel plan op te stellen en zodoende optimaal hun rechten te beschermen en hun leven opnieuw op te bouwen. We bieden onze cliënten een juridische en administratieve ondersteuning bovenop een psychosociale begeleiding, we verkennen opties voor verdere opleidingen of tewerkstelling.

Educatie

Payoke organiseert en neemt deel aan verschillende initiatieven en campagnes om de problematiek meer in het licht te brengen. Deze initiatieven en campagnes zijn erop gericht om actie te verkrijgen van overheden, middenveld en individuen om een einde te maken aan de moderne slavernij.