fbpx

Onmiddelijk gevaar?

Ben je nu in gevaar? Bel dan 112 en neem direct contact op met de politie. Zodra je in veiligheid brengen kun je ons contacteren. Je kunt ook altijd de politie vragen ons te contacteren, zij kunnen ons altijd bereiken (24/7: alle uren, alle dagen).

Contacteer ons

Tel: +32 (0)3 201 16 90 (bereikbaar op werkdagen tussen 9:00-17:00u)
Mail: admin@payoke.be
Facebook: facebook.com/payokevzw

Minderjarig tijdens de uitbuiting? Neem contact op met het team LBTP:
Tel: +32 (0)3 201 16 90 (bereikbaar op werkdagen tussen 9:00-17:00u)
Email: TraffickingLBTP@payoke.be

Wat gebeurt er wanneer je contact met ons opneemt?

Al onze diensten zijn gratis & vertrouwelijk. Je kunt ook anoniem contact met ons opnemen: je hoeft je naam niet te zeggen wanneer je belt voor informatie of om een afspraak te maken.

We luisteren naar jou en beoordelen samen de situatie. Indien we menen dat je mogelijks slachtoffer bent van mensenhandel, zullen we een vervolgafspraak maken op een veilige locatie. Mochten we denken dat jouw situatie geen mensenhandel is, dan kijken we samen of er een andere organisatie is die je verder kan helpen.

Tijdens de vervolgafspraak gaan we dieper in op je situatie. Indien duidelijk wordt dat je een vermoedelijk slachtoffer van mensenhandel bent, zullen we je alles uitleggen over je rechten, de mogelijke hulpverlening, en de procedure voor bescherming.

De keuze ligt dan weer bij jou, je kunt kiezen om bij ons in begeleiding en bescherming te gaan, maar dit moet niet. Indien je dit liever niet wilt, kijken we samen of er een andere organisatie is die je wel kan helpen op een manier die bij jou past.

Ben je misschien een slachtoffer?

Indien je niet zeker bent kunnen de vragen hieronder je misschien helpen om je situatie in te schatten:

CHECKLIST

Word je gedwongen om dingen te doen die je niet wilt?

Werk je lange uren voor weinig of geen geld?

Moet je gedwongen doorwerken, zelfs als je ziek of gewond bent?

Bedreigt iemand jou, je familie of je dierbaren?

Controleert iemand jou, wat je doet en waar je bent?

Heb je het gevoel dat je vastzit in deze situatie en dat er geen alternatief is?

Als je JA hebt geantwoord op 2 of meer van deze vragen, ben je mogelijk een slachtoffer van mensenhandel. Aarzel niet om contact met ons op te nemen, we bespreken je situatie samen en zullen altijd ons best doen om je te helpen een oplossing te vinden.