fbpx

Hulp nodig?

We zijn hier om te luisteren en advies te geven over alle mogelijke zaken in verband met mensenhandel. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je denkt dat je het slachtoffer bent van mensenhandel of als je denkt dat je een slachtoffer kent.

Onze diensten zijn gratis en vertrouwelijk. Als je anoniem over je situatie wilt praten, is dat ook mogelijk: je hoeft je naam niet te zeggen.

Ben je zelf slachtoffer?

Ben je nu in gevaar? Bel dan 112 en contacteer de politie. Zodra je veilig bent kun je contact met ons opnemen of de politie vragen contact met ons op te nemen.

Hier meer informatie over hoe je ons kunt contacteren en wat er gebeurt wanneer je contact met ons opneemt.

Ken je een slachtoffer?

Er zijn een aantal indicatoren die kunnen helpen om in te schatten of er in een situatie sprake is van mensenhandel. Hieronder vind je twee checklists die je kunnen helpen bepalen of het inderdaad over mensenhandel gaat.

Payoke werkt enkel met de slachtoffers zelf, dus denk je dat er sprake is van mensenhandel, wijs het slachtoffer dan op de hulp die wij kunnen bieden en spoor hen aan om contact met ons of met de politie op te nemen.

Ben je een professional?

Er zijn verschillende indicatoren die u kunnen helpen een potentieel slachtoffer van mensenhandel te herkennen. U kunt hieronder twee checklists vinden die u kunnen helpen inschatten of het inderdaad om mensenhandel gaat.

U vindt hier meer informatie over het herkennen van signalen en tips over wat u kunt doen met en/of voor potentiële slachtoffers.