fbpx

Payoke ontvangt de Prijs Vrijzinnig Humanisme

Afgelopen woensdag (21 juni) mocht Hans De Ceuster in een broeierige Bozar namens Payoke de Prijs Vrijzinnig Humanisme in ontvangst nemen. Payoke ontving de prijs samen met oprichtster Patsy Sörensen voor de jarenlange inzet voor de “right to have rights” (Hannah Arendt) van kwetsbare en onderdrukte mensen en in het bijzonder slachtoffers van seksuele uitbuiting en mensenhandel specifiek.

Naast de vele mooie speeches van het Humanistisch verbond, de jury en vele anderen werd de avond gevuld met een aantal heerlijke muzikale intermezzo’s door Jo Lemaire. Met onder andere een interpretatie van Laat me (Shaffy) wist ze iedereen mee te krijgen in de kracht van verzet tegen opgelegde moraliteit en de inspirerende overredingskracht van pure autenticiteit en eigenzinnigheid.

Het was een dankbare avond van bevestiging voor ons als organisatie, een avond die de batterijen terug oplaadt om met volle moed door te blijven strijden voor allen die bij ons terecht komen. Payoke zal zich voor hen blijven inzetten en mensenhandel altijd actief blijven bestrijden. Zo lang als nodig is totdat we onszelf overbodig hebben gemaakt.

De volledig bedankingsspeech van Hans is hier terug te lezen en hier een paar korte interviews met Patsy, Hans en Anton in het kader van de prijs. Zodra het videoverslag van de avond online komt zal er hier een link geplaatst worden.

   

Foto’s: Copyright Ann Higuet