Nieuws

« Terug naar overzicht

Grootste bende mensensmokkelaars ooit in België opgerold

De federale politie van Oost-Vlaanderen heeft een grote slag toegebracht aan de internationale mensensmokkel. Een bende die in ons land maandenlang tot twintig migranten per dag het Kanaal over smokkelde, is opgerold. Tien verdachten zitten in ons land in de cel.

Tweeduizend euro per persoon, zoveel betaalden naar schatting 3.000 migranten zonder papieren vorig jaar elk aan een bende Koerdische mensensmokkelaars. De smokkelaars opereerden vanuit ons land. Hun doel: de migranten clandestien in Groot-Brittannië krijgen en hen weinig subtiel uitbuiten.

Dat gebeurde door hen op snelwegparkings langs de E40, in Groot-Bijgaarden, en langs de E17, in Kalken en Waasmunster, te verzamelen en in de laadruimte van vrachtwagens te stoppen. Allicht gebeurde dat met medeweten van de vrachtwagenchauffeurs.

In mei vorig jaar startte de federale gerechtelijke politie van Oost-Vlaanderen een onderzoek. Tussen eind mei en eind november konden de speurders alle in België actieve bendeleden traceren en arresteren. Tien verdachten zitten in de cel. De twee spilfiguren, die vanuit Engeland opereerden, konden vrijdag worden opgepakt. Het Belgische gerecht vraagt de twee zo snel mogelijk uit te leveren.

Tot twintig migranten per dag werden het Kanaal over gesmokkeld. De aantallen, bevestigen kenners, overtreffen alle voorgaande onderzoeken rond mensensmokkel in ons land.

Bron: De Standaard

« Terug naar overzicht

Actuele projecten

RAVOT-EUR Project

Doorverwijzing van- en bijstand aan slachtoffers van mensenhandel in Europa

Het ministerie van Binnenlandse Zaken van Hongarije, het ministerie van Veiligheid en Justitie van Nederland en Payoke vzw van België hebben de volgende  aanvraag ingediend, "Verwijzing van- en bijstand aan slachtoffers van mensenhandel in Europa" (hierna RAVOT-EUR) in het kader van de algemene oproep van de Europese Commissie tot het indienen van voorstellen voor het programma "Preventie en bestrijding van criminaliteit" 2012 ISEC.

www.ravot-eur.eu

Lees meer »

Met steun van

Payoke sponsoren?

Klik hier

Payoke vzw • Leguit 4 • 2000 • Antwerpen • België • T +32 (0)3 201 16 90 • F +32 (0)3 233 23 24 • admin@payoke.be
Openingsuren secretariaat: Maandag - Donderdag: 09.00u-17.00u, Vrijdag: 09.00u-15.00u, Zaterdag - Zondag: gesloten